Skip to main content

Μόσχα: Αίτημα συνάντησης με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών

Το αίτημα από την πλευρά της Μόσχας επιβεβαιώθηκε και από το βρετανικό υπουργείο, το οποίο δεσμεύεται να «απαντήσει εν ευθέτω χρόνω».

Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο, επιδιώκοντας την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, οι οποίες επιδεινώθηκαν σημαντικά λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ.

«Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική απάντηση από τη βρετανική πλευρά και προσβλέπουμε σε μια τέτοια συνάντηση στο προσεχές μέλλον» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.

Μάλιστα, το αίτημα της Μόσχας επιβεβαιώθηκε και από το βρετανικό υπουργείο, το οποίο δεσμεύεται να «απαντήσει εν ευθέτω χρόνω».

«Είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιακοβένκο και τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν στο σύνολό τους τις διμερείς σχέσεις καθώς και την έρευνα για το περιστατικό στο Σάλσμπερι» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι εμπορικού κέντρου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας, στις αρχές Μαρτίου.

Το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα για το συμβάν και προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών. Την ίδια ώρα, πάνω από 25 χώρες απέλασαν με τη σειρά τους, δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τη Βρετανία.