Skip to main content

Μόσχα: Προκλητικό το κλείσιμο των διπλωματικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αναφορικά με τις ενέργειες της Ουάσιγκτον, οι οποίες αγνοούν το διεθνές δίκαιο, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Προκλητική χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα το κλείσιμο των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν με τέτοιες προκλητικές ενέργειες να επιδεινώσουν τις συνθήκες που διεξάγεται ο εύθραυστος διμερής διάλογος, υπονομεύοντας τις πιθανότητες συνεργασίας, όπως στην επίλυση επειγόντων διεθνών προβλημάτων», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κυρία Ζαχάροβα, ενώ διαμήνυσε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αναφορικά με τις ενέργειες της Ουάσιγκτον, οι οποίες αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τις διπλωματικές πρακτικές, διατηρούμε το δικαίωμα αντίδρασης. Αυτή δεν είναι επιλογή μας. Μας επιβλήθηκε», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.
 
Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ζήτησαν το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και των εμπορικών αποστολών της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ως απάντηση στη δραστική μείωση των διπλωματών και εργαζόμενων στις αμερικανικές αποστολές στη Ρωσία.