Skip to main content

Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια επιτήρηση για την Ελλάδα όπως στην Πορτογαλία και την Κύπρο, είπε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής.

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια επιτήρηση για την Ελλάδα όπως στην Πορτογαλία και την Κύπρο» και έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας, «ώστε οριστικά να γυρίσουμε σελίδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε: «Οταν Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες συμφωνούν όλα είναι δυνατά».

Ο κ. Μοσκοβισί μίλησε ενώπιον της ειδικής διαρκούς επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στην αίθουσα Γερουσίας.

Στις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα γίνει ενημέρωση και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για της ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν επίσης οι Έλληνες ευρωβουλευτές και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.