Skip to main content

Μοσκοβισί: Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ - Αναγκαία η συμφωνία

Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, η λήψη των μέτρων έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων.

Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και πρέπει να νιώσει ότι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό του, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο σημερινό Eurogroup θα επιτευχθεί η «αναγκαία» συμφωνία που θα στείλει το απαραίτητο σήμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, η λήψη των μέτρων έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί καλώντας και πάλι τους εταίρους της Ελλάδας να «πάρουν τις ευθύνες τους».

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι ζήτημα διαδικασίας. Επίσης, πρέπει να συμπεριλάβουμε και μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ όλα τα εργαλεία που θα επιτρέψουν τη στήριξη της ανάπτυξης γιατί ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και πρέπει να νιώσει ότι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό του», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.