Skip to main content

Μοσκοβισί: Το έλλειμμα της Γαλλίας δεν πρέπει να υπερβεί το 3%

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόνν α επιμείνει στην οικονομική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε προεκλογικά.

Η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φέτος ώστε να επανέλθει κάτω του ορίου του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε χθες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων Funke, ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου το κόμμα πέτυχε συντριπτική νίκη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, να επιμείνει στην οικονομική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε προεκλογικά.

«Η Γαλλία πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Μοσκοβισί, μέλος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές. «Αυτό αφορά και την αγορά εργασίας και τον προϋπολογισμό» διευκρίνισε.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της Γαλλίας θα διαμορφωθεί στο 3,1%, πάνω από το όριο του 3% που έχει θέσει η Ε.Ε. για τα μέλη της, και πολύ παραπάνω από το 2,8% που προβλεπόταν από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

«Προτείνω στον πρόεδρο να εκπληρώσει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ακόμα και από φέτος. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας δεν πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο του 3% στο μέλλον» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.