Skip to main content

Μουσική βραδιά ζωντάνεψε το Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού στις 21 Μαΐου και ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες συνθέτες.

Διάφορα μνημεία της πόλης ζωντανεύουν τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Έτσι και την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο Βυζαντινό Λουτρό Άνω Πόλης, πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά αφιερωμένη στους Έλληνες συνθέτες, όπως τον Μάνο Χατζηδάκη και τον Μίκη Θεοδωράκη, με πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου και υπεύθυνης για τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης, κυρίας Τάνιας Κιουμουρτζίδου και της προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών ΑμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Ολυμπίας Κορδά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Οικογενειών ΑμεΑ σε συνεργασία με το ωδείο «Σείριος», με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του συλλόγου στα πλαίσια της καλής λειτουργίας του.

Ο επιβλητικός χώρος του Βυζαντινού Λουτρού με τις υπέροχες φωνές των παιδιών του ωδείου και τα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών δημιούργησαν μια μαγευτική ατμόσφαιρα σε μία βραδιά που ήταν, παράλληλα, αφιερωμένη στη μνήμη του εθελοντή Σαμ Λέβη, ενός ενεργού πολίτη με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες.