Skip to main content

Μπαχτσελί σε Τσίπρα: Ο βυθός της θάλασσας γεμάτος από παππούδες σας

Μιλώντας στα μέλη του κόμματος του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τα έβαλε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σοκ προκαλούν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος του ο Μπαχτσελί τα έβαλε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την Ε.Ε.

«Ο Τσίπρας, αυτό το άτομο είπε στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει το πρόσωπό του, ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε μάλιστα ότι η Τουρκία θα πυροβολήσει το πόδι της αν κάνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, και ξεκίνησε το παραλήρημά του:

«Είχε τέτοιο θράσος… Όλος ο κόσμος ξέρει πάντως ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας, και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια».

Ο Μπαχτσελί αναφερόταν στην Μικρασιατική καταστροφή, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις προ ημερών.

Μιλώντας στο Σαγγάριο, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, κ. Ερντογάν σημείωσε στις 11 Μαρτίου πως «όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους […] ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».