Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
x

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει, είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Να ξεκαθαρίσει την θέση της σε σχέση με το Σκοπιανό, κάλεσε την κυβέρνηση η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6», η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την στάση τους και επεσήμανε πως «η ευθύνη είναι τεράστια».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε.

Αναφερόμενη σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε, «αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση».

«Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη», τόνισε. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη, περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση εάν το θέμα του Σκοπιανού, μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «όλα είναι πιθανά, αλλά αυτό που μετράει είναι η σοβαρότητα στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ