Skip to main content

Μπακογιάννη: Η μικρή και μεσαία επιχείρηση δεν αντέχει άλλο

Μια μάχη που πρέπει να δώσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή, διότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά, να φέρει επενδύσεις, να εμπιστευθεί τους Έλληνες επιχειρηματίες, να μειώσει τη γραφειοκρατία, τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές» δήλωσε η τομεάρχης Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στο Πρακτορείο fm 104,9 τόνισε ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση, «η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», δεν αντέχει από τη φορολογία που υπάρχει και έφερε ως παράδειγμα τις Σέρρες, τις οποίες επισκέφθηκε προσφάτως, όπου διαπίστωσε πως έχουν «φύγει» 7.000 επιχειρήσεις.

Αναφερόμενη στο σχέδιο της ΝΔ για την ανάπτυξη, είπε κατ΄αρχήν ότι χρειάζεται σοβαρότητα, «αυτά που λέμε πρέπει να τα εννοούμε και να τα κάνουμε», και σημείωσε ότι μια μάχη που πρέπει να δώσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%. «Όταν έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ και προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές γρήγορα θα δώσει δείγμα αξιοπιστίας, το οποίο θα μας εφοδιάσει με δύναμη στη διαπραγμάτευση», προσέθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο. «Ήδη σήμερα το ελληνικό κράτος έχει μειωθεί πάρα πολύ σε επίπεδο αριθμού δημοσίων υπαλλήλων», επισήμανε προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων- αξιολόγηση ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε διαφορετικούς τομείς, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Σε σχέση με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται, δικαιολογημένα, στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία, ωστόσο σημείωσε πως «εάν κλείσουμε την πόρτα στην Τουρκία θα έχουμε κάνει ένα κολοσσιαίο λάθος», που «οι Έλληνες θα το πληρώσουμε ακριβά». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να πει ξεκάθαρα στους Ευρωπαίους ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία. «Ναι δεν θα προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις σήμερα. Ναι, έχει παραβιάσει κάθε αρχή την ποία σας έχουμε πει. Όταν, όπως, αλλάξετε πολιτική, όταν τηρήσετε τις υποχρεώσεις σας, εμείς θα κρατήσουμε την πόρτα ανοιχτή για σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον ρόλο της Θεσσαλονίκης στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Ν/Α Ευρώπη, χαρακτήρισε την πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών και οικονομικό σταυροδρόμι, τονίζοντας πως πρέπει να αναπτυχθεί και πάλι και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει με το πέρασμα της κρίσης.

Επιπλέον, έκανε λόγο για οικολογική καταστροφή, από την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία, και ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.