Skip to main content

Μπακογιάννη: Μεγαλώνει η απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διαρκή αύξηση της απόκλισης μεταξύ της Ελλάδας και του μέσου όρου των κρατών - μελών της Ευρωζώνης αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «το 2017 η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε πως «η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης».

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ετήσια έκθεσή της επιβεβαιώνει αυτό που η Νέα Δημοκρατία επί μήνες υποστηρίζει: ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη, την κατανάλωση και την ευημερία», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί εδώ και δυόμιση χρόνια στην υποχρέωσή της να καταθέσει την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση ενώ πρόσθεσε πως «η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, την ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη συρρίκνωση καθώς και την αναποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη στασιμότητα και της στερούν κάθε αναπτυξιακή προοπτική».

«Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει.