Skip to main content

Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα τη σκέτη ονομασία Μακεδονία

Λάδι στη φωτιά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Θα δεχόταν και την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά και το το σκέτο «Μακεδονία»

Δεν θα απέρριπτε το ενδεχομένο της ονομασίας «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, όπως δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η αναφορά των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τον αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο κ . Μπαλαούρας ερωτήθηκε σχετικά, λέγοντας πως το θέμα της ονομασίας «πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο».

Κληθείς να απαντήσει εάν ο ίδιος θα δεχόταν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ο κ. Μπαλαούρας επισήμανε ότι δεν θα έλεγε όχι. Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε εάν θα απέρριπτε το σκέτο «Μακεδονία» απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους του συγκυβερνώντος κόμματος του Π. Καμμένου για το θέμα και την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει, ο ίδιος υποστήριξε ότι «μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα».