Skip to main content

Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική: Έργο της Διπλής Ανάπλασης

Δέσμευση αύξησης των χώρων πρασίνου στο έργο της Διπλής Ανάπλασης από τη Διεθνή Τεχνική.
Έγγραφο στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη απέστειλε η διοίκηση της εταιρίας Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ, που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βάσει του οποίου ανέλαβε την υποχρέωση, μερίμνης και δαπάνης της, να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται απολύτως, αυτοτελώς για το Βοτανικό, το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων και κοινοχρήστου πρασίνου, κατά τα οριζόμενα στην εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ (3059/2009).

Επίσης, η εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό αυτοκινήτων 1.500 θέσεων στάθμευσης και να παραχωρήσει 500 θέσεις από τις κατασκευαζόμενες στο εμπορικό κέντρο, ώστε να εξασφαλιστούν, μαζί με τις εντός του γηπέδου θέσεις, οι απαιτούμενες για τη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται και η έλλειψη των 500 θέσεων που θα κατασκευάζονταν στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κατά τα άνω δεσμεύσεις και παραχωρήσεις δίνουν τη δυνατότητα για την εκ νέου ρύθμιση του συνόλου της Διπλής Ανάπλασης μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ και τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, που εκτελέσθηκαν κατά πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3481/2006 που ψήφισαν οι 257 της Βουλής των Ελλήνων.

«Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και έξαρσης της ανεργίας που διανύουμε, μία τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα οδηγήσει στην υλοποίηση της σπουδαιότερης περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης των Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού, αλλά θα έχει και σαν αποτέλεσμα να επανέλθουν στις θέσεις τους 1.000 και πλέον εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους νόμους του κράτους, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα για την ασφάλεια των επενδύσεων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.