Skip to main content

Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών για μπαράζ διαρρήξεων στη Νεάπολη

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στην κεντρική αγορά της Νεάπολης, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν πέντε καταστήματα.

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες στη Νεάπολη, μετά τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στην κεντρική αγορά, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν πέντε καταστήματα, ένα με είδη εσωρούχων, ένα με ενδύματα, ένα κινητής τηλεφωνίας και δύο με ψιλικά. Για τα τέσσερα από αυτά τα περιστατικά έχουν υποβληθεί μηνύσεις στην αστυνομία.

Φόβους μήπως είναι τα επόμενα θύματα εκφράζουν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους αντίδρασης.

«Πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση της περιοχής. Από τη στιγμή που έφυγε το Αστυνομικό Τμήμα από τη Νεάπολη, που βρισκόταν πίσω από την συγκεκριμένη κεντρική οδό, έχουν λυθεί τα χέρια των διαρρηκτών. Κινδυνεύει πλέον η περιουσία μας», τόνισε, μιλώντας στη Voria.gr, εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της περιοχής Τάσος Ντόντος.

Μάλιστα, σ΄ένα από τα καταστήματα, οι άγνωστοι δράστες «σήκωσαν» σχεδόν όλο το εμπόρευμα, προκαλώντας μεγάλο οικονομικό χτύπημα στον ιδιοκτήτη.

Οι καταστηματάρχες έχουν ήδη ετοιμάσει υπόμνημα προκειμένου να το καταθέσουν στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ εξετάζουν να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση διαμαρτυρίας στις αστυνομικές αρχές, για «παντελή έλλειψη αστυνομικής δύναμης και ασφάλειας».

«Σύμφωνα με τον δήμο, ο γραμματέας του υπουργείο Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης είχε ζητήσει να εκπονηθεί σχέδιο για τα θέματα της αστυνόμευσης για όλη την περιοχή του δήμου. Τι έχει γίνει από τότε; Τι έκαναν οι αστυνομικές αρχές;», ρωτά ο κ. Ντόντος, σύμφωνα με τον οποίο οι καταστηματάρχες σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες για την αστυνόμευση της περιοχής.

Για το θέμα, πάντως, είναι ήδη ενημερωμένος ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία των δημοτών ενισχύοντας την αστυνόμευση στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι, μόνο το περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Δανιηλίδης είχε πραγματοποιήσει μπαράζ επαφών με τόσο με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όσο και με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη για τα θέματα αστυνόμευσης του δήμου.

«Η εγκληματικότητα στο δήμο μας παραμένει. Καθημερινά σημειώνονται διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα. Όσο θα απουσιάζουν από τους δρόμους και τις γειτονιές περιπολίες αστυνομικών, τόσο τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης, ζητώντας ενίσχυση του ενιαίου Α.Τ. με επιπλέον αστυνομικούς.

Μάλιστα, μετά τη δημοσίευση του θέματος από τη Voria.gr, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προέβη σε παρέμβαση, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα του δήμου «η πλήρης ενίσχυση της αστυνόμευσης στα όρια ολοκλήρου του δήμου και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας» (δείτε εδώ).

Προβλήματα με την αστυνόμευση είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και στην περιοχή των Πεύκων, με τους δράστες, όπως καταγγέλουν οι δημότες, να βάζουν στο στόχαστρό τους κυρίως οικίες.

Στις αρχές Ιανουαρίου, στην περιοχή και στον οικισμό Ακροπόλεως, μετά από μια μεγάλη καταδίωξη της αστυνομίας με άντρες της ΟΠΚΕ είχαν συλληφθεί τρία μέλη συμμορίας, τα οποία νωρίτερα, είχαν αποπειραθεί να κλέψουν οικία. Τότε, στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 20 αστυνομικοί με φακούς και ειδικά σκυλιά.

Πάντως, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών έχει ήδη καταθέσει σειρά προτάσεων προς τις αστυνομικές αρχές μεταξύ των οποίων είναι η καθημερινή κίνηση δύο τουλάχιστον περιπολικών σε 24ωρη βάρδια σε όλο το εύρος του δήμου καθώς και τέσσερις τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια.