Skip to main content

«Μπάσιμο» Μαρινάκη για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το νυν ιδιοκτήτη της ομάδας, Φαουάζ Αλ Χασάουι

Σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», φέρεται να βρίσκονται οι επαφές του Βαγγέλη Μαρινάκη για την εξαγορά της Νότιγχαμ.

Το έγκυρο βρετανικό Μέσο έχει τίτλο: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης συζητά την εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ» και, πλέον, οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι ραγδαίες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το νυν ιδιοκτήτη της ομάδας, Φαουάζ Αλ Χασάουι και είναι πάρα πολύ πιθανό να «ενώσουν τις δυνάμεις τους».

Για να προχωρήσει το deal θα πρέπει να δώσει την έγκριση της και η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή του πρωταθλήματος της Championship, η Football League. Εφόσον συμβεί αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει το «πάνω χέρι» στο μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου, ενώ ο Χασάουι θα διατηρήσει ένα σημαντικό ποσοστό και θα παραμείνει στα... κοινά της ομάδας, αν και οι οπαδοί ζητούν με κάθε τρόπο την αποχώρησή του.

Εδώ κι αρκετό καιρό ο Χασάουι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές, ανάμεσά τους και Αμερικανούς επιχειρηματίες, ωστόσο, από ότι αναφέρει ο Guardian, επέλεξε να παραδώσει τα ηνία της Νότιγχαμ στον «ισχυρό άνδρα» του Ολυμπιακού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης την προσπάθεια του Μαρινάκη να αγοράσει την ιστορική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η υπόθεση «κόλλησε» λόγω των ποινικών διώξεων που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.  Στο σημείο εκείνο είναι που υπάρχει το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες, αυτή την φορά πιο έντονες, για να πειστούν οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής και να δώσουν το «πράσινο φως» για την  εξαγορά του συλλόγου από τον Έλληνα εφοπλιστή.

Εφόσον προχωρήσει η υπόθεση, κάτι που το έγκυρο βρετανικό μέσο θεωρεί πιο εφικτό από ποτέ, τότε ο άνθρωπος που θα αναλάβει να «τρέξει» όλα τα θέματα της Νότιγχαμ θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος.

Από την άλλη τυχόν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Νότιγχαμ δε σημαίνει πως θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, καθώς είναι γνωστή η αγάπη του για την πειραϊκή ομάδα. Πάντως, θα υπάρξουν εξελίξεις στο σύλλογο και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.