Skip to main content

Μπαξεβάνος: Μικρή η Football League για το μέγεθος του Ηρακλή

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής μίλησε για την μεγάλη πρόκληση να οδηγήσει τον «Γηραιό» αρχικά στη Football League και από εκεί στη Super League

Hρεμος, χαμηλών τόνων και λάτρης της σκληρής δουλειάς. Αυτός είναι ο Σπύρος Μπαξεβάνος, που έπειτα από μία απόλυτα πετυχημένη πορεία στον Κισσαμικό, τον οποίο και εδραίωσε στη Football League, ανέλαβε την πιο δύσκολη αποστολή της μέχρι τώρα καριέρας του.

Ποια είναι αυτή; Να επαναφέρει τον Ηρακλή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο ίδιος όπως πάντα αρέσκεται να κάνει προτίμησε να αφήσει τα λόγια και να μιλήσει μέσα από τις πράξεις του. Την εικόνα και την βελτίωση της ομάδας, που κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής.

Ο Ελληνας τεχνικός, μίλησε στο «SDNA» και έθεσε τον πρωταρχικό στόχο του «Γηραιού». «Ο στόχος του να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλό μας επετεύχθη. Σε αυτό συμβολή είχε εκτός από τους παίκτες και ο προκάτοχός μου ο Σάκης Αναστασιάδης. Αυτό ήταν το πρώτο βηματάκι για εμάς, αφού ο μεγάλος στόχος είναι στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Football League», είπε.

«Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε μπροστά μας 45 απαιτητικές ημέρες, που θα χρειαστεί να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσήλωση στον στόχο μας», είπε σχετικά με την μάχη των μπαράζ.

Για να προσθέσει το τι απαιτεί αυτό το μίνι-πρωτάθλημα: «Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας, να μην μας αποπροσανατολίζει τίποτα, είμαστε Ηρακλής, έχουμε πολλές δυνατότητες και θα πετύχουμε. Νομίζω πως στη σοβαρότητα θα κριθούν πολλά, αφού σε αγώνες μπαράζ αν δεν έχεις το στοιχείο αυτό θα το πληρώσεις».

Οσο για τους αντιπάλους του Ηρακλή (σ.σ. θα παίξει με Τηλυκράτη Λευκάδας, Παραλίμνιο και Βόλο): «Για να τερμάτισαν ως πρώτοι στους ομίλους τους πάει να πει κάτι. Εχουν καλές ομάδες και θεωρώ πως όλοι ξεκινάμε από την ίδια βάση».

Στη συνέχεια η κουβέντα μας μεταφέρθηκε αποκλειστικά στα του Ηρακλή με τον ίδιο να εκθειάζει τους παίκτες του: «Ο φετινός Ηρακλής αποτελείται από μια πλειάδα παικτών που είναι για παραπάνω κατηγορία. Εμείς διαθέτουμε ένα μείγμα από πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά και παίκτες νεαρούς σε ηλικία που έχουν προσόντα και φιλοδοξίες».

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, δεν σκέφτεται επουδενί τη νέα σεζόν και αν αυτή τον βρει να παραμένει στον πάγκο των «κυανολεύκων»: «Τι να σκεφτείς για την επόμενη σεζόν; Δεν υπάρχει επόμενη σεζόν, αν δεν τα καταφέρουμε φέτος. Όλοι θα κερδίσουμε από την άνοδο της ομάδας. Όμως δεν κοιτάω παρά μόνο το πως θα προετοιμάσω την ομάδα να είναι έτοιμη γι’ αυτά τα παιχνίδια. Ας ανέβει ο Ηρακλής και θα υπάρξει χρόνος για όλα τα υπόλοιπα», είπε και πρόσθεσε: «Πάντως όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ηρακλής με τέτοια ιστορία, δεν μπορείς να πανηγυρίσεις μία άνοδο στη Football League. Οι κατηγορίες αυτές είναι μικρές για τον σύλλογό μας».

Κλείνοντας, ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων τοποθετήθηκε σχετικά με την πιθανή αλλαγή ποινών στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, λέγοντας: «Τι να σχολιάσεις; Οι κανονισμοί πάντα δεν ισχύουν για τους δυνατούς. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε».