Skip to main content

Μπαίνει ιδιώτης για την αποκομιδή σκουπιδιών στον Δ. Θεσσαλονίκης

Σε απευθείας ανάθεση για την αποκοµιδή των απορριµµάτων από ιδιώτη προχωρά ο δήμος. Πάνω από 1.500 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την αποκοµιδή των απορριµµάτων από ιδιώτη.

«Κινδυνεύει η δημόσια υγεία, δεν μπορούμε να αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση την πόλη, με πάνω από 1.500 τόνους απορριμμάτων», διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ο τομέας της Καθαριότητας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κόντρα μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής οδηγείται στα άκρα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει ο ιδιώτης για να καθαρίσει την πόλη. «Η πόλη θα καθαρίσει είτε το θέλουν, είτε όχι», τόνισε ο γενικός γραμματέας στη Voria.gr και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί μια ομάδα ανθρώπων που υποκινείται από από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, να κάνουν κουμάντο και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία».

«Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα», τόνισε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα», σημείωσε.

Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την εργασία αποκοµιδής αστικών απορριµµάτων προϋπολογισµού δαπάνης 192.000,00 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι σκλήραιναν τη στάση τους όταν είδαν στη Διαύγεια την απόφαση του δήμου για τον ιδιώτη. Μάλιστα, ενώ είχε αποφασιστεί να βγει συγκεκριμένος αριθμός απορριμματοφόρων - 7 στην πράσινη γραμμή και 2 στην ανακύκλωση- αυτό δεν έγινε. Για αύριο το πρωί εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση στον χώρο του ΣΜΑ ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες.

Η κατάσταστη στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης είναι αφόρητη, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.