Skip to main content

Μπαίνει τάξη στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της οδού Κανάρη

Επί 15 χρόνια δεν υπήρχαν όρια σε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές της Θεσσαλονίκης, με 345 πάγκους - Διαγράμμιση και αρίθμηση

Στη διαγράμμιση και χάραξη μιας από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κανάρη, με 345 πάγκους, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία και τα Σωματεία των λαϊκών αγορών.

Η λαϊκή της οδού Κανάρη, όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, Μιχάλης Χριστόπουλος, δεν είχε ουσιαστικά τους απαιτούμενους κανόνες και υποδομές λειτουργίας, κάτι που αποκτά ύστερα από 15 χρόνια...

Σήμερα, συνεργεία χάραξαν, διαγράμμισαν και αρίθμησαν τις θέσεις των εμπόρων και παραγωγών που θα λειτουργούν τους πάγκους τους με νόμιμο τρόπο στη λαϊκή της Κανάρη, ενώ τοποθετήθηκαν και οι απαραίτητες πινακίδες για τα όρια της λαϊκής και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κάθε Πέμπτη που λειτουργεί.



«Επί 15 χρόνια η λαϊκή αγορά στην Κανάρη λειτουργούσε χωρίς ουσιαστικά όρια, χωρίς απαραίτητες υποδομές. Πλέον μπαίνουν κανόνες και για τους επαγγελματίες και οι καταναλωτές θα εξυπηρετούνται καλύτερα. Απελευθερώσαμε δρόμους, στους οποίους παράτυπα υπήρχαν πάγκοι και τους μεταφέραμε σε αριθμημένες θέσεις, με συγκεκριμένους χώρους και όρια, στους νόμιμους δρόμους που πρέπει να γίνεται η λαϊκή. Όλοι πια θα ξέρουν το χώρο που καταλαμβάνουν, ενώ και οι καταναλωτές θα κάνουν άνετα τις αγορές τους και δεν θα δημιουργούνται προβλήματα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής», επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος.

Για τους παράνομους που λειτουργούν στις παρυφές της συγκεκριμένης αγοράς, η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με την Αστυνομία θα κάνει μάλιστα ελέγχους και επιχείρηση απομάκρυνσης όσων πωλούν προϊόντα χωρίς άδεια.