Skip to main content

Μπερτομέου: Θα πρέπει να αποφασίσουμε πού θα παίζει η Μπαρτσελόνα

Ο πρόεδρος των «Μπλαουγκράνα» δεν απέρριψε την πιθανότητα να αγωνιστούν οι κυπελλούχοι Ισπανίας εκτός της La Liga αν αποσχιστεί η Καταλονία

Την επίσημη εκδοχή των πραγμάτων αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Καταλονία έδωσε ο Τζουζέπ Μαρία Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε για το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι των «Μπλαουγκράνα» εναντίον της Λας Πάλμας ενώ δεν απέρριψε την πιθανότητα να αγωνιστούν οι κυπελλούχοι Ισπανίας εκτός της La Liga.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μπερτομέου:

Για το δημοψήφισμα: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενωθεί με την εθνική επιθυμία για το δημοψήφισμα, για το δικαίωμα της επιλογής και ταυτόχρονα έχουμε στηρίξει επί τούτου και την ελεύθερη έκφραση των μελών μας».

Για το κεκλεισμένων των θυρών: «Εκφράσαμε την αποδοκιμασία μας για τη χρήση βίας προς αποφυγή του δικαιώματος εκατομμυρίων πολιτών να ψηφίσουν. Επρεπε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Κατανοώ απόλυτα ότι πολλά μέλη και οπαδοί περίμεναν να αναβάλουμε το παιχνίδι, αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε τη La Liga προς αυτή την κατεύθυνση. Τελικά αποφάσισα να αγωνιστούμε χωρίς οπαδούς ως ένδειξη αποδοκιμασίας».

Για το που θα παίζει η Μπαρτσελόνα: «Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, ο σύλλογος και τα μέλη θα πρέπει ν' αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν».