Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΜΠΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΟΠΙΩΝ»

Τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα στην οροφή του αερολιμένα, που μέχρι τον Φεβρουάριου ονομαζόταν «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος»

Η τελευταία «πινελιά» στη διαδικασία μετονομασίας του μπήκε σήμερα για το πρώην «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» των Σκοπίων, που πλέον φέρει τον τίτλο «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων». Σήμερα, λοιπόν, σε υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ έναντι της ελληνικής, τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα στην οροφή του αερολιμένα, που αναγράφει το καινούργιο του όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη μεταλλική κατασκευή είχε αφαιρεθεί τον Φεβρουάριο. Το αεροδρόμιο των Σκοπίων ονομάστηκε «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» τον Δεκέμβριο του 2006, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί και η αντικατάσταση των πινακίδων κατά μήκος της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, στις οποίες αυτή αναφέρεται με την προηγούμενη ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε, στις 6 Φεβρουαρίου, τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, από αυτοκινητόδρομο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Οι διαδικασίες αντικατάστασης άρχισαν μετά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της χώρας.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ