Skip to main content

Μπίλλιας: Τέσσερα ερωτήματα για το μεγάλο πρόβλημα με το νερό

«Πώς είναι δυνατόν να έσπασε ένας αγωγός από οπλισμένο σκυρόδεμα; Δεν ρηγματώθηκε πρώτα;», ρωτά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ.

Τέσσερα ερωτήματα για τη σπάσιμο του αγωγού της ΕΥΑΘ, που άφησε χωρίς υδροδότηση επί πέντε μέρες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης θέτει ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Πάρις Μπίλλιας.

Ο κ. Μπίλλιας αρχικά ρωτά γιατί δεν είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα το πρόβλημα του αγωγού και αναφέρει ότι ο αγωγός από οπλισμένο σκυρόδεμα θα έπρεπε να έχει ρήγμα πριν να σπάσει εντελώς και να επιδιορθωθεί με χρήση ρητινών. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπίλλια:

«Η ΕΥΑΘ αποτελεί μια εταιρία που διαχειρίζεται το νερό της Θεσσαλονίκης, το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Από το πρόβλημα που προέκυψε δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:

1. Γιατί δεν είχαν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα του αγωγού της Αραβησου στην κοινωνία της πόλης προκειμένου να διεκδικήσουν οι φορείς της και η τοπική αυτοδιοίκηση την άμεση χρηματοδότηση της επέκτασης της εγκατάσταση επεξεργασίας νερού;

2. Πώς είναι δυνατόν να έσπασε ένας αγωγός από οπλισμένο σκυρόδεμα; Δεν ρηγματώθηκε πρώτα; Η ρηγματωση του αγωγού δεν έγινε άμεσα αντιληπτή προκειμένου να επιδιορθωθεί το πρόβλημα με χρήση ρητινών και όχι με αντικατάσταση του προβληματικού τμήματος του αγωγού; Με την χρήση ρητινων ο χρόνος αποκατάστασης θα ήταν σαφώς μικρότερος.

3. Αφού ήταν γνωστό το πρόβλημα, η ΕΥΑΘ είχε εκπονήσει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης προκειμένου η ταλαιπωρία των πολιτών να επιμερίζεται σε όλους με δίκαιο και αναλογικό τρόπο;

4. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και την απίστευτη ταλαιπωρία μας;»