Skip to main content

Μαρτύριο ο χιονιάς στη Θεσσαλονίκη - Εγκλωβισμένοι για ώρες οι οδηγοί

Στους οδηγούς επικρατεί αγανάκτηση καθώς ενώ ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες πως επίκειται χιονιάς, δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα.

Σε μαρτύριο έχει εξελιχθεί η οδήγηση στους δρόμους της πόλης αφού η κίνηση που έχει προκληθεί λόγω του χιονιού δεν έχει προηγούμενο με τα οχήματα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές σε πολλές οδικές αρτηρίες εντός του αστικού ιστού.

Τα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους πηγαίνουν κυριολεκτικά σημειωτόν, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ΙΧ τους για πολλές ώρες, δύο, τρεις ακόμα και τέσσερις ώρες.

Ενδεικτικά, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται σχεδόν σε όλους τους δρόμους του κέντρου, στη δυτική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα της Βούλγαρη, στον δρόμο από το κέντρο για Νεάπολη, αλλά και σε σημεία στην Άνω Πόλη. 

Στους πολίτες επικρατεί αγανάκτηση καθώς ενώ ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες πως επίκειται κύμα κακοκαιρίας, δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και το σύστημα αντιμετώπισης του κεντρικού δήμου δεν λειτούργησε ούτε στο ελάχιστο. 

Αρνητική εντύπωση και οργισμένα σχόλια, για τον ίδιο λόγο, προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, παρότι σίγουρα κάτι θα είχει ακούσει για τον χιονιά που έρχεται, προχώρησε σήμερα σε μία ωμή παραδοχή για την ανετοιμότητα του μηχανισμού, λέγοντας ότι «έχει παγώσει το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook Dimitris Galamatis