Skip to main content

Μπλόκο από αστυνομία στους πρόσφυγες στη Μοναστηρίου (φωτο+video)

Κλειστή η Μοναστηρίου και η 26ης Οκτωβρίου- Προ ολίγου δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των προσφύγων που κινούνταν επί της Μοναστηρίου και της αστυνομίας.

Μπλόκο έχει στήσει η αστυνομία στην οδό Μοναστηρίου σταματώντας έτσι την πορεία μιας ομάδας περίπου 70 προσφύγων οι οποίοι αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι τα σύνορα. 

Οι πρόσφυγες κάθονται προς το παρόν μπροστά στο μπλόκο πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Η αστυνομία προσφέρθηκε να μεταφέρει τους διαμαρτυρόμενους σε δομές φιλοξενίας για να διανυκτερεύσουν και το πρωί να επιστρέψουν στις περιοχές από όπου ήρθαν, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι θέλουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους μέχρι τα σύνορα

Κάποιοι εκ των προσφύγων έχουν ήδη αποκοιμηθεί στον δρόμο ενώ άλλοι έχουν φέρει φαγητό και τρώνε.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 21.00 δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των προσφύγων που κινούνταν επί της Μοναστηρίου και της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας σήμερα στη Θεσσαλονίκη και κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Στόχους τους ήταν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα σύνορα ώστε να πιέσουν για το άνοιγμα τους και έτσι να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους σε άλλες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης (δείτε εδώ).

Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της Μοναστηρίου και η 26ης Οκτωβρίου.