Skip to main content

Μπλόκο σε εισόδους καταστημάτων - Μικροεντάσεις με πελάτες (φωτο+vid)

Άτομα από το Συντονιστικό ενάντια στην κυριακάτικη εργασία απέκλεισαν εισόδους σε κεντρικά πολυκαταστήματα επί της οδού Τσιμισκή.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν, από το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία σήμερα είναι ανοιχτά λόγω εορταστικού ωραρίου.

Άτομα από το Συντονιστικό ενάντια στην κυριακάτικη εργασία απέκλεισαν εισόδους σε κεντρικά πολυκαταστήματα επί της οδού Τσιμισκή. Ανάρτησαν μεγάλα πανό στις εισόδους, ενώ δεν επέτρεπαν στους πελάτες να εισέλθουν σε αυτά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν μικροεντάσεις και λογομαχίες μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των καταναλωτών.

 

Μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ανάρτησαν το πρωί της Κυριακής πανό μπροστά από πολυκαταστήματα επί της οδού Τσιμισκή και λίγο πριν τις 12.00 αποχώρησαν.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Γαρυφαλλία Καλαμαρά, σε δηλώσεις της τόνισε πως οι εργαζόμενοι ειδικά στον χώρο του εμπορίου δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια ενώ αμείβονται με χαμηλούς μισθούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία λειτουργούν με εορταστικό ωράριο.  

Τα καταστήματα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, θα λειτουργούν από τις 11.00 έως τις 18.00. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις επόμενες δύο Κυριακές προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές στις εορταστικές τους αγορές.