Skip to main content

Μπλόκο του υπουργείου Παιδείας σε σχολική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο

Το ΥΠΑΙΔ δεσμεύεται, ότι θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

Με εντολή του γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντή, αναβάλλεται η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης και χρηματοδότησης από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ε. Συναδινό, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των Νεοναζιστικών του απόψεων».

«Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών, όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται πως θα πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται, σε συνεργασία με την ΕΕ, ότι θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.