Skip to main content

Μποχωρίδης: Να φτάσω ψηλά με τον Άρη, περάσαμε γολγοθά φέτος

Ο διεθνής γκαρντ των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για το τέλος της δύσκολης φετινής σεζόν του «Αυτοκράτορα» αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια

Για το τέλος της δύσκολης φετινής σεζόν του Άρη αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε στον ρ/σ «Yellow», ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής γκαρντ των «κιτρινόμαυρων»:

Για το χθεσινό παιχνίδι στην Ρόδο είπε: «Χθες δεν ξεκινήσαμε στο πρώτο ημίχρονο όπως θα έπρεπε, η Ρόδος μπήκε καλύτερα από εμάς ήταν πολύ πιο εύστοχη δεν πήραμε διαφορά και βρεθήκαμε να την κυνηγάμε σε όλο το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πραγματικά μια μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τέλος όμως ο Κολοσσός έβαλε μεγάλα σουτ, ήταν εύστοχος σε κρίσιμα σουτ και δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι ώστε να διεκδικήσουμε μία θέση στα πλέι οφ και να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά με δύσκολες στιγμές και για εμάς θα ήταν πραγματικά μια ανταμοιβή να μπούμε τελικά στην οχτάδα και να παίξουμε τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τα χαρούμε και εμείς και μπορέσαμε να κάνουμε τον κόσμο να τα χαρεί και αυτός».

Για την φετινή χρονιά του Άρη είπε: «Σίγουρα ο Άρης είναι μία ομάδα που πέρασε μία δύσκολη χρονιά φέτος. Όλοι οι φίλαθλοι έχουν περάσει δύσκολα βλέποντας τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος . Το να είναι ο Άρης μία ομάδα και να παλεύει με τις άλλες ομάδες και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος να παίζουμε για την σωτηρία μας είναι κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν. Δυστυχώς ή ευτυχώς η χρονιά σώθηκε, καταφέραμε να παίζουμε τελευταίο ματς για να μπούμε στην οχτάδα οπότε το ταμείο θα είναι θετικό για το πως κατέληξε η ομάδα.

Σε κανέναν δεν άρεσε η εικόνα. Η ομάδα πέρασε έναν Γολγοθά όσον αφορά το διοικητικό το οποίο είναι πρέπει να δει πρώτο και μετά να ασχοληθεί με το αγωνιστικό».

Για τον κ. Γουλιέλμο είπε: «Για εμένα και για όλους φάνηκε ότι ήταν μία μεγάλη αλλαγή. Δυστυχώς πριν δεν είχαμε κάποιον να μας στηρίζει, η αλλαγή φάνηκε και με την παρουσία του κόουτς προσπάθησαν να οργανώσουν όσο περισσότερο μπορούσαν την ομάδα από εκεί και πέρα ελπίζω να συνεχίσει έτσι, να μπορέσει να βρει μία άκρη στα διοικητικά γιατί γίνεται ένας χαμός στην ομάδα. Ελπίζω να μπορέσει να την οργανώσει, να την βάλει σε μία τάξη και να ξαναδούμε τον Άρη εκεί που θέλουμε όλοι, κάπου ψηλά».

Για την θετική αλλαγή του Άρη στις τελευταιές αγωνιστικές είπε: «Πιστεύω ότι καταφέραμε να δεθούμε περισσότερο, βγάλαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε μέσα στο γήπεδο. Δεν συμφωνώ ότι είχαμε τόσο καλή εικόνα, ούτε φοβερό μπάσκετ παίξαμε. Πιο πολύ θα πω κερδίσαμε λόγω της άμυνας, παλέψαμε όλοι, δώσαμε μάχη δυστυχώς για μένα δεν παίξαμε τόσο καλό μπάσκετ για να δώσουμε θέαμα στον κόσμο. Βγάλαμε ένταση και μόνο μέσω της άμυνας κερδίσαμε τα παιχνίδια. Καταφέραμε σε δύο παιχνίδια που ήταν τα πιο κρίσιμα να φάμε 52 και 48 πόντους νομίζω».

Για το αν σκέφτηκε ότι μπορεί να υποβιβαστεί ο Άρης είπε: «Μέσα στη χρονιά περάσαμε δύσκολες στιγμές, μετά από κάποιες ήττες οι οποίες ήταν εντός προγράμματος. Μετά την ήττα από τον Κόροιβο ήταν μία δύσκολη στιγμή, είδαμε τι πρόγραμμα ακολουθούσε και δεν είχαμε περιθώριο να χάσουμε 2 παιχνίδια στην έδρα μα. Σίγουρα πέρασε από το μυαλό μας αλλά σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να είμαστε σοβαροί και ότι δεν θα έπαιζαν οι φανέλες μόνες τους. Εμείς έπρεπε να παίξουμε και να σώσουμε την ομάδα».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση να επιστρέψει φέτος στον Άρη είπε: «Σίγουρα μπορώ να πω ότι είναι κάτι που δεν το μετανιώνω ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω στην ομάδα. Όπως έχω ξαναπεί ήταν και για την ομάδα γιατί ήθελα να βοηθήσω αλλά και να βοηθηθώ, ήθελα να παίξω. Μετά από αυτήν την δύσκολη περίοδο, ό,τι δεν σε σκοτώσει σε κάνει πιο δυνατό και εγώ νιώθω πιο δυνατός πέρασα πολλές καταστάσεις, χαρές, λύπες. Εννοείται κρατάς όμως μόνο τα θετικά».

Για το μέλλον του είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί κάτι ακόμα είναι πολύ νωρίς μόλις χθες παίξαμε το τελευταίο παιχνίδι. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να ξεκαθαρίσει τι δυνατότητες έχει και τι θέλει να κάνει και από εκεί και πέρα εδώ θα είμαι για να μιλήσουμε».

Για το αν θα παίξει ρόλο η παραμονή του Βαγγέλη Αγγέλου είπε: «Ναι, τον κόουτς τον ξέρω από παλιά, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη θητεία μου στον Άρη που ήμουν πιο μικρός. Πιστεύω θα είναι ένα μεγάλο βήμα κυρίως για την ομάδα γιατί ο προπονητής ξέρει τι πάει να πει Άρης, που μπορεί να δώσει ένα πλάνο και πιστεύω θα βοηθούσε πάρα πολύ».

Για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα είπε: «Είναι μεγάλη τιμή που ήμουν στην εθνική ομάδα. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα μετά από αρκετά χρόνια, γιατί από το 2013 είχα πάει στην προετοιμασία να βοηθήσω, να παίξω για την Εθνική».

Για τον κόσμο του Άρη είπε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, πιστεύω ότι σε μία τέτοια χρονιά ο κόσμος ήταν δίπλα, μας στήριξε. Μπορώ να πω ότι αυτό που είχαν κάνει με τα κουπόνια κάτι το οποίο ήταν αποκλειστικά για να βοηθήσουν τους παίκτες δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, πιστεύω όλα τα παιδιά είδαν το πόσο πολύ στήριξε ο κόσμος την ομάδα και αυτοί μετά ήθελα να παίζουν όσο καλύτερα μπορούσαν για τους το ανταποδώσουν αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Άρης ήταν δεύτερος στα εισιτήρια σε μία τέτοια δύσκολη χρονιά, φαντάσου τι μπορεί να γίνει όταν και άμα καταφέρει ο Άρης να είναι ψηλά».

Ποια είναι τα θετικά που κρατάει και τι θα άλλαζε αν μπορούσε: «Σίγουρα θα κρατούσα αρκετές στιγμές που περάσαμε σαν ομάδα όταν είσαι με αυτούς τους ανθρώπους κάθε μέρα είναι κάτι το μοναδικό και είναι είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και σώσαμε την χρονιά. Θα κρατήσω όλες τις στιγμές που ήμασταν μαζί, την κάθε προπόνηση και το κάθε παιχνίδι. Οι δύσκολες στιγμές οι οποίες ήταν πολλές μας έκαναν πιο δυνατούς. Αυτό που θα άλλαζα ήταν ότι μερικά παιχνίδια θα ήθελα να τα ξαναπαίξω γιατί όταν τελειώνει το ματς δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχασες. Δεν καταφέραμε στην επίθεση να δείξουμε κάτι καλό και τα παιχνίδια τα πήραμε λόγω της άμυνας».

Για το αν έχει σκεφτεί τον εαυτό του με την φανέλα του Άρη να κατακτά έναν τίτλο είπε: «Όταν είσαι σε μία ομάδα από μικρό παιδί σίγουρα όταν είσαι μικρός αυτά είναι τα όνειρα σου. Εγώ από μικρός όνειρο μου είναι πως θα φτάσω στον Άρη στην μεγάλη ομάδα και να παίξω εκεί πέρα. Το έχω ονειρευτεί και θα ήθελα πάρα πολύ να το ζήσω με την ομάδα αλλά μη προτρέχουμε έτσι όπως είναι η κατάσταση μη κοιτάμε πως θα φτάσουμε σε τίτλο. Η ομάδα βήμα βήμα πρέπει να κοιτάξει πως θα είναι την επόμενη χρονιά, συνειδητά, ούτε με μεγάλα λόγια να μπει σε μία σειρά και ο Άρης να φτάσει ψηλά».