Skip to main content

Μποχωρίδης: Περήφανος που φοράω τη φανέλα του Άρη (video)

O γκαρντ του «Αυτοκράτορα» δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο να τον συγκρίνουν με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Περήφανος που φοράει ξανά τη φανέλα του Άρη δήλωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Basketball Champions League αναφορικά με την ανάδειξή του σε MVP της 8ης αγωνιστικής.

Ο 23χρονος γκαρντ τόνισε αρχικά πως «πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος, διότι βρίσκομαι μόλις 10 μέρες στην ομάδα και γιατί κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη. Νιώθω χαρούμενος για όλη την ομάδα που έπαιξε ως σύνολο και έφτασε σε μία τέτοια νίκη. Όσον αφορά στο βραβείο του MVP, ήταν περισσότερο σημαντικό το πώς με βοήθησε η ομάδα, ώστε να κάνω τη δουλειά μου, να βάλω κάποια σουτ και να φτάσουμε τελικά στην επικράτηση».

Για το Champions League είπε ότι «είναι μία πολύ καλή διοργάνωση, με αρκετές πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση κι έτσι η νίκη είχε ξεχωριστή σημασία», ενώ ρωτήθηκε για τη συνύπαρξή του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Σίγουρα ήταν μεγάλη τιμή να με συγκρίνουν με τον Διαμαντίδη. Ήμουν πολύ περήφανος που έπαιξα μαζί του για δύο χρόνια κι έμαθα πολλά από εκείνον. Έμενε διαρκώς ταπεινός και το πιο συναρπαστικό είναι πως έπαιρνε πάντα τις σωστές αποφάσεις στο τέλος των παιχνιδιών».

Για τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη σχολίασε: «Είναι μία εξαιρετική εμπειρία. Είναι ένας επιτυχημένος προπονητής, ένας θρύλος και για μένα ήταν ένα έξτρα κίνητρο να επιστρέψω στην ομάδα και να παίξω για τον κόουτς. Είμαι χαρούμενος που πιστεύει σε μένα και προσπαθώ να ανταποδώσω».

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα είπε: «Έπαιξα για όλες τις Εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών. Το 2013, όταν ήμουν μόλις 19 ετών, ήμουν στην προεπιλογή από τον Τρινκιέρι κι αγωνίστηκα σε ένα φιλικό. Θέλω να επιστρέψω. Τώρα που έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον Άρη, μπορώ να δείξω επίσης πως είμαι σε θέση να βοηθήσω και την Εθνική ομάδα. Είναι κάτι που θέλω πραγματικά πολύ».

Κατέληξε με αναφορά στην επιστροφή του στην ομάδα της καρδιάς του: «Είμαι πολύ περήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα. Υπάρχει μεγάλη ιστορία και πολλοί τίτλοι. Είμαι πίσω, για να βοηθήσω».