Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήρε τον σχεδιασμό και ζήτησε να συνδράμει η Πολιτεία ώστε να τακτοποιηθούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν

«Φανταστικά» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τα σχέδια για τη δημιουργία της «νέας Τούμπας», κληθείς να σχολιάσει την απόφαση που έλαβε ο Ιβάν Σαββίδης για ολική ανακατασκευή της έδρας του Δικεφάλου στο σημείο όπου βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5, ο κ. Μπουτάρης εξήρε τον σχεδιασμό και ζήτησε να συνδράμει η Πολιτεία ώστε να τακτοποιηθούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν, όπως για παράδειγμα με την έκταση περιμετρικά του γηπέδου, που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ώστε να κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ως σύμμαχος του κ. Σαββίδη στην προσπάθειά του αυτή, σημειώνοντας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το γήπεδο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ: «Επειδή ξέρετε τους θεσμούς και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό. Πριν από τόσο καιρό μας έδειξε τι θέλει να κάνει για να πάρει και τη γνώμη μας εάν θα πρέπει να γίνει εκτός Θεσσαλονίκης ή μέσα στην πόλη στη θέση του παλιού. Εγώ του είπα να μείνει εκεί. Τα σχέδια είναι φανταστικά, είναι πολύ καλό αυτό που θέλει να κάνει. Για να είμαστε πραγματικά σύγχρονοι άνθρωποι πρέπει να γκρεμίσει το γήπεδο και να προχωρήσει και τα σχέδια τα καινούργια, τα οποία είναι πάρα πολύ ωραία. Αυτό που θα πρέπει να κυνηγήσουμε όλοι μαζί είναι οι θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή διότι η έκταση αυτή ανήκει σε ένα μεγάλο ποσοστό στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να βοηθήσει το κράτος να τακτοποιηθούν κάποιες τέτοιες καταστάσεις. Να παραχωρηθεί η χρήση για να δημιουργηθούν χώροι πάρκινγκ γύρω από το γήπεδο».

Για το τι τον εντυπωσίασε στα σχέδια του νέου γηπέδου: «Είναι ένα ευρωπαϊκού επιπέδου και αισθητικής γήπεδο. Είναι πάρα πολύ ωραίο και στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι κλειστό. Με εντυπωσίασε διότι έμοιαζε με εκείνο της Μπάγερν, της Τσέλσι, τα μεγάλα γήπεδα που βλέπουμε. Προφανώς δεν θα το κάνει για 100.000 άτομα αλλά θα κάνει ένα γήπεδο για 30 με 40.000 άτομα και ας ελπίσουμε ότι θα το σεβαστούν όλοι».

Για το εάν είναι πιθανό να υπάρξουν εμπόδια όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ: «Εκεί υπήρχε μια αντίδραση, μια αντιδικία. Εδώ δεν υπάρχουν αντιδικίες. Είναι καλοδεχούμενο ένα καλό γήπεδο. Πρέπει να γίνει αίτηση για οικοδομική άδεια, έπειτα η κατεδάφιση και η έναρξη των εργασιών και να προχωρήσει η διαδικασία».

Τέλος, τόνισε: «Τα σχέδια μας τα δείξανε και εξαρχής τους προβλημάτισε εάν θα πρέπει να γίνει εξ ολοκλήρου ένα νέο γήπεδο ή να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες στο υπάρχουν. Πιστεύω ότι το υπάρχον είναι πάρα πολύ παλιό και σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης να πας τα γήπεδα είναι άλλο πράγμα πια. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το γήπεδο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ