Skip to main content

Συμφωνεί ο Μπουτάρης για νέο φορέα, θέλει και τους ιδιώτες (video)

Ο δήμαρχος ζήτησε «να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός δημοσίου φορέα αστικών μεταφορών ο οποίος θα ελέγχει, θα εποπτεύει και θα κανονίζει»

«Ναι», αν και... διαφωνεί με τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα, λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο σχέδιο για συμμετοχή των δήμων στον νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, τις παραμέτρους του οποίο παρουασιάζει σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, στο δημαρχιακό μέγαρο του Ευόσμου.

«Συμφωνώ να συμμετάσχουν οι δήμοι στον νέο φορέα, συμφωνώ με την πρόταση του κ. Σπίρτζη», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: Το οικονομικό δεν το θίγουμε ακόμα, είναι άλλη ιστορία. Πώς λειτουργεί ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα; Κατά τον ίδιο τρόπο».

Έσπευσε, ωστόσο, να συμπληρώσει ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για οικονομικές μελέτες, κατά τη δική μου αντίληψη». «Σήμερα πρέπει να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός δημοσίου φορέα αστικών μεταφορών ο οποίος θα ελέγχει, θα εποπτεύει και θα κανονίζει για τις αστικές μεταφορές», κατέληξε, ο οποίος πάντως στη συνέχεια εξέφρασε τη διαφωνία του με τη βούληση του υπουργού η συγκοινωνία να εκτελείται από φορέα στον οποίο δεν θα συμμετέχουν ιδιώτες.