Skip to main content

Μπουτάρης για τα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ: Δεν ήταν διαμαρτυρία, ήταν βία

Η έννοια ασύλου έχει ξεχειλώσει τελείως, πρέπει να υπάρχει στα πανεπιστήμια άσυλο ιδεών και όχι άσυλο αναρχικών, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα ότι «δεν μπορεί να ανεχόμαστε τέτοιες παρεμβάσεις», όπως αυτή που έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο Μακεδονία, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πρότεινε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα τονίζεται ότι δεν μπορεί μικρές μειοψηφίες – αντιεξουσιαστές -  να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο. «Αυτό ήταν βία, δεν ήταν διαμαρτυρία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η παρέμβαση έγινε από την ομάδα Φάμπρικα Υφανέτ. «Είναι μια ομάδα αντιφρονούντων οι οποίοι μπαίνουν σε έναν χώρο, η έννοια ασύλου έχει ξεχειλώσει τελείως, έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι είναι άσυλο ιδεών και όχι άσυλο αναρχικών, οι οποίοι έχουν και βόμβες και άλλα. Δεν είναι κέντρο που θα ξεκινάν από κει καταστάσεις που δεν συνάδουν με το πανεπιστήμιο.», ανέφερε.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι τα πανεπιστήμια της πόλης είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο και πρέπει να τα φροντίζουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα κέντρο που ακτινοβολεί για την Παιδεία και για την Εκπαίδευση και το μέλλον αυτόν των σχολών είναι λαμπρό», τόνισε.