Skip to main content

Μπουτάρης: Παγερά αδιάφορος για τα βρισίδια επειδή είπα «Μακεδονία»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «εθνικοκάπηλους» που κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη που πρέπει να σταματήσει.

Παγερά αδιάφορος δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Αυτόν τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε γιατί είπα Μακεδονία το περνάω παγερά αδιάφορος διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων».

Όπως ανέφερε πριν το ταξίδι του, μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος παροτρύνει να γίνονται τέτοιες συνεργασιές με τα Σκόπια. «Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι εθνικά επικίνδυνη. Διότι η θέση της Ελλάδας είναι μία σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα. Όταν έχουμε να κάνουμε με εθνικοκάπηλους που λένε "αυτό έχουμε μόνο", το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη που πρέπει να πάψει και να βρεθεί μια λύση. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο τα βρισίδια που ακούω που είπα αυτή την ιστορία», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ταξίδι του στα Σκόπια και τα θέματα που συζητήθηκαν.