Skip to main content

Μπουτάρης: Κατάφωρη αδικία κατά του Ηρακλή, καθαρός ο Λάσκαρης

Εφ' όλης της ύλης, για τα αθλητικά τεκταινόμενα των κορυφαίων ομάδων της Θεσσαλονίκης, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος του Ηρακλή έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε ιστορία συνωμοσιολογίας τα όσα έχουν ακουστεί για τον Ν. Λάσκαρη, υποστηρίζοντας πως ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης είναι καθαρός. «Δεν είμαστε και κολλητοί, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση. Ο άνθρωπος μπήκε με όλη την καλή διάθεση να χτίσει μια ομάδα. Θα το καταφέρει. Θα τον βοηθήσουμε όλοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εξήρε την απόφαση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ να επιλέξει για ηγήτορα του πάγκου της ομάδας τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των λουτρών της Θέρμης και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη:

Για την υπόθεση του Ηρακλή: «Παρ’ όλο που έχω ακούσει για τη μάνα μου και τον πατέρα μου από τους Ηρακληδείς για διάφορα, η ουσία είναι μία. Αν δεν υπάρχει ισονομία, γιατί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι δήμαρχος όλων των Θεσσαλονικέων, δεν είναι μόνο των Αρειανών ή των οπαδών του ΠΑΟΚ ή των Ηρακληδέων, επομένως ειδικά σε μία τέτοια περίπτωση που είναι κατάφωρη παραβίαση του νόμου, δεν είναι δυνατόν να μην πάρουμε θέση. Προφανώς υπάρχει βρωμιά εκεί πέρα».

Για το αν ακούγεται η φωνή της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα: «Έχω την εντύπωση ότι δεν μας παίρνουν και πολύ υπ’ όψιν. Έχει έρθει αντιπροσωπεία του Ηρακλή εδώ δυο φορές και τα έχουμε πει. Έχω και τον αντιδήμαρχο τον Γιώργο τον Δημαρέλο, ο οποίος είναι φανατικός».

Για το αν γνωρίζει ότι στο παιχνίδι της ανόδου είναι και ο Άρης: «Κάτι τέτοιο έχω ακούσει, δεν το παρακολουθώ από κοντά, αλλά το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Η περίπτωση του Ηρακλή είναι εφαρμογή του νόμου. Δεν μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται επιλεκτικά».

Για την οικονομική κατάσταση του Ηρακλή: «Αυτό δεν είναι στην δικαιοδοσία του διαιτητικού δικαστηρίου. Είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Για το αν ενδέχεται να υπάρξει το δίλημμα Ηρακλής ή Άρης: «Φυσικά. Οτιδήποτε συμβαίνει στο οποίο υπάρχει μια κατάφωρη αδικία εις βάρος μιας ομάδος της Θεσσαλονίκης, προφανώς θα το στηρίξουμε».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Εγώ τον Παναγιώτη τον ξέρω πολλά χρόνια και εύχομαι να φέρει τον Άρη σε επίπεδα σοβαρά. Δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από τον ίδιο. Χρειάζεται χρηματοδότηση, παίκτες, ένα σωρό πράγματα. Ο Γιαννάκης είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή».

Για τα όσα έχουν ακουστεί για τον Λάσκαρη: «Είναι μια ιστορία συνωμοσιολογίας. Κάπου τον πήρε η μπάλα και τον Λάσκαρη. Κουτσομπολιά και κακές πληροφορίες. Ο Λάσκαρης είναι καθαρός. Δεν είμαστε και κολλητοί, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση. Ο άνθρωπος μπήκε με όλη την καλή διάθεση να χτίσει μια ομάδα. Θα το καταφέρει. Θα τον βοηθήσουμε όλοι».

Για την υπόθεση των λουτρών της Θέρμης και τον Ιβάν Σαββίδη: «Επεξεργαζόμαστε μια πρόταση που έκανε, εκεί θα γίνει μια διαδικασία διαγωνιστική και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα προκύψει».