Skip to main content

Μήνυμα Μπουτάρη για Πρωτοβουλία: Καμία υποταγή σε κελεύσματα αρχηγού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας τόνισε ότι η παράταξή του μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της συνέχειας της «Πρωτοβουλίας»

Με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας.

«Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια άλλαξε επίπεδο και ο πήχης ανέβηκε ψηλά. Ο Μπουτάρης θα έχει τη στήριξή μας μέχρι την τελευταία ημέρα της διοίκησής του, καθώς εκκρεμούν σημαντικά έργα ανάπλασης στην πόλη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βούγιας, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όπως είπε ο κ. Βούγιας, η παράταξη του «έχει ταυτόσημη θέση με τη διοικούσα παράταξη και μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της συνέχειας της "Πρωτοβουλίας"».

Αναφερόμενος στο έργο της διοίκησης ανέφερε «ότι άλλαξε την ιστορία της πόλης, την έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων πόλεων κυρίως με τη δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας». Ωστόσο, σχολιάζοντας τη δεύτερη θητεία τόνισε ότι «παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα και δυσλειτουργίες σε σχέση με την εσωτερική ισορροπία της παράταξης, όμως αυτό δεν αλλάζει τη θετική εικόνα που είναι απολύτως θετική για εμάς».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σημείωσε πως με τον Σπύρο Βούγια υπάρχει κοινή πορεία στη διαχείριση των ζητημάτων της πόλης.

«Η "Πρωτοβουλία" είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τη διάθεση κάποιων ανθρώπων να αλλάξει η πόλη και άλλαξε. Αυτό το έχουν παραδεχτεί ο Σπύρος Βούγιας, ο Νίκος Ταχιάος και η Κατερίνα Νοτοπούλου και έχουν υπογραμμίσει πως αυτή η αντίληψη θα συνεχιστεί», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως υπογράμμισε, «η "Πρωτοβουλία" δεν είναι οργανισμός ή κόμμα για να έχουμε αυστηρές διαδικασίες υποταγής σε κελεύσματα του αρχηγού. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει κι εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω σε κανέναν να ακολουθήσει κάτι. Μπορώ όμως να πω ότι ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει συνεργασίες».

Πρόσθεσε δε πως η υποψήφια δήμαρχος που αναδείχθηκε από τις εκλογικές διαδικασίες της «Πρωτοβουλίας», Καλυψώ Γούλα, μπορεί να βρει κοινά σημεία συνεργασίας με τον κ. Βούγια εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» διψήφια νούμερα, για να μπορέσει να διεκδικήσει τη δημαρχία. «Εύχομαι καλή επιτυχία και διψήφια νούμερα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αυτός πρέπει να 'ναι ο στόχος του Σπύρου».