Skip to main content

Μπουτάρης: Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ, αλλά έκανε και εγκλήματα (video)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του Αντώνη Ρέμου. «Ο Κεμάλ ήταν Θεσσαλονικιός», τόνισε.

Τη δική του άποψη για τον Μουσταφά Κεμάλ εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου στη Χουριέτ.

Μιλώντας στην εκπομπή «La Biri Biri» στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης με κιτς αντικείμενά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τον Κεμάλ «ηγέτη εξαιρετικού μεγέθους», σημειώνοντας ωστόσο πως έκανε και εγκλήματα.

«Ιστορικά, ο Κεμάλ Ατατούρκ, γιατί το όνομά του είναι Μουσταφά Κεμάλ, Ατατούρκ είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Ο Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία. Έδιωξε τους σουλτάνους, αποκατέστησε το λατινικό αλφάβητο, έδιωξε τα ρούχα τα περίεργα. Το ότι έκανε και εγκλήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ όταν πάω στην Τουρκία, λέω στους Τούρκους ότι εσείς μπορεί να λέτε ότι ο Κεμάλ ήταν Τούρκος, εγώ λέω ότι ο Κεμάλ ήταν Θεσσαλονικιός», συνέχισε.