Skip to main content

Μπουτάρης: Να φύγει ο ποδηλατόδρομος από τη Νέα Παραλία

Ο ποδηλατόδρομος πρέπει να φύγει από το πλακόστρωτο και να χαραχθεί στην πλευρά του πεζοδρομίου στη Μεγ. Αλεξάνδρου, είπε ο δήμαρχος.

Επέμεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη θέση του να απομακρυνθεί ο ποδηλατόδρομος πάνω από το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.  

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο ποδηλατόδρομος πρέπει να φύγει από το πλακόστρωτο και να χαραχθεί στην πλευρά του πεζοδρομίου στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

Χαρακτήρισε, «λάθος» τον σημερινό ποδηλατόδρομο όπως είναι σήμερα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο είναι δύσκολο στο περπάτημα. Εξήγησε πως αν μεταφερθεί στην πλευρά του πεζοδρομίου στη Μεγ. Αλεξάνδρου ο ποδηλατόδρομος, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το πλακοστρωτο.  

Τόνισε ότι την πρότασή του θα την καταθέσει επισήμως στα αρμόδια όργανα ώστε να μελετηθεί και να προχωρήσει.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την τοποθέτηση του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη" Κωνσταντής Σεβρής, σημείωσε ότι η διοίκηση θέλει να απομακρύνει τον ποδηλατόδρομο, για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία.

Απαντώντας ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο ποδηλατόδρομος είναι «επικίνδυνος» και χαρακτήρισε συκοφάντη τον κ. Σεβρή.