Skip to main content

Μπουτάρης: Πρόστυχες οι αναφορές για την απουσία μου

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι ούτε εξαφανίστηκε ούτε πήγε διακοπές απαντώντας στις βολές των «Εντάξει» για την απουσία του από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Πρόστυχο» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τις επικριτικές αναφορές στο πρόσωπό του για την απουσία του από τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης. 

«Ούτε εξαφανίστηκα, ούτε το επιτελείο μου πήγε διακοπές. Αλλά το θεωρώ πρόστυχο να λέτε συνέχεια ότι έλειπε ο δήμαρχος, προσβάλλετε έτσι και τους αντιδημάρχους. Ο δήμος ήταν παντού παρών», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, απαντώντας στην τοποθέτηση της παράταξης «Εντάξει».

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι ενημέρωσε για την απουσία του τόσο τον Μητροπολίτη Άνθιμο όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μου κάνει έκπληξη ότι κολλήσατε όλοι ότι έλειπε ο δήμαρχος από τις γιορτές, ξεχνώντας ότι υπάρχουν και οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι. Ο δήμος εκπροσωπήθηκε σε όλες τις γιορτές, μετά βδελυγμίας αντιπαρέρχομαι όλα όσα μου προσάψατε», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις μαθητικές παρελάσεις επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί με την υλοποίησή τους, τις οποίες χαρακτήρισε «κατάλοιπο φασιστικό».

Όπως σημείωσε, «δεν αναπτύσσεται το εθνικό φρόνημα, με τις παρελάσεις», οι οποίες όπως είπε, «αναπτύσσουν μια πολεμική διάθεση».

«Δηλώνω σαφέστατα την αντίθεσή μου στις παρελάσεις με τις μαθητικές. Αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε εθνική συμφιλίωση στη στρατιωτική παρέλαση θα πρέπει να συνυπάρχουν και οι αντιστασιακοί γιατί έτσι θα δηλωθεί ότι τελείωσε η αντίσταση», σημείωσε.

Εντάξει: Να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του ο Μπουτάρης

Να ζητήσει συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς, επειδή, στη γιορτή της πόλης, εκείνος, για το προσωπικό του πρόβλημα, ήταν απών, κάλεσε η παράταξη «Εντάξει».

Όπως σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Εφραίμ Κυριζίδης, διαβάζοντας την ανακοίνωση της παράταξης, «ο δήμαρχος διευκρίνισε, έστω και με καθυστέρηση πέντε ημερών, ότι ένα προσωπικό σοβαρό πρόβλημα τον κράτησε μακριά από τις εκδηλώσεις».

«Η απουσία του, βέβαια, καταγράφηκε από όλους»… Αντιλαμβανόμαστε το ότι ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει, κάποια στιγμή, ένα σοβαρό πρόβλημα, που να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του. Θα έπρεπε, όμως, αν όχι ο δήμαρχος, που όπως υποστηρίζει είχε σημαντικό πρόβλημα, οι άμεσοι συνεργάτες του, αυτοί που εκπροσώπησαν τον δήμο στις διάφορες εκδηλώσεις, να δικαιολογήσουν την απουσία του. Δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που απουσίαζε, συνάδελφοι. Είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αυτός που είχε εξαφανιστεί, επί πέντε μέρες, από την πόλη. Όμως κανείς δε βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα γι αυτήν την απουσία», τονίστηκε από την μείζονα αντιπολίτευση.

«Θα έπρεπε οι συνεργάτες του, να τον προστατέψουν και να τον δικαιολογήσουν. Εκτός κι αν το επικοινωνιακό του επιτελείο βρήκε την ευκαιρία για μίνι διακοπές εκτός πόλης», υπογράμμισαν οι «Εντάξει».