Skip to main content

Σκέφτεται να μην πάει στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Μπουτάρης

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι δεν θέλουμε πολιτικά εγκαίνια, κάθε χρόνο έρχονται μας χαιδεύουν και μας κοροϊδεύουν, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη παραστεί στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως η έκθεση κάθε χρόνο γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

«Δεν είναι πολιτικό το γεγονός, αλλά ένα εμπορικό γεγονός. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην πάω στα εγκαίνια. Βεβαίως θα δεχθώ στο δημαρχείο τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρέπει να αντιληφθεί και η έκθεση ότι δεν θέλουμε πολιτικά εγκαίνια», σημείωσε ο δήμαρχος.

Υπενθύμισε πως επί κυβερνήσεως Σαμαρά είχε ζητήσει να μην έρθει ο πρωθυπουργός. «Μας χαιδεύουν ότι είμαστε συμπρωτεύουσα, μας κοροϊδεύουν. Αν θέλουν να ανακοινώσουν οικονομικό πρόγραμμα, αυτό να το κάνουν στη Βουλή, όχι στην έκθεση. Απορώ πως και οι βουλευτές της πόλης δεν αντιδρούν και οι έμποροι είναι έξω φρενών», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.  

Αναφερόμενος στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην πόλη, έκανε λόγο για διάλυση. «Έρχονται και 6.000 αστυνομικοί για να προστατέψουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά περί διάλυσης πρόκειται» τόνισε και πρόσθεσε: «Έρχονται όλοι, συνδικάτα, φορείς και γεμίζουν τα μπουζούκια».  

Όπως σημείωσε, τα εγκαίνια της έκθεσης πρέπει να κηρύσσει είτε ο δήμαρχος της πόλης, είτε ο εμπορικός κόσμος. Πρότεινε επίσης να βγεί ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο να υπογραμμίζεται ότι «αντιτιθέμεθα στα πολιτικά εγκαίνια της έκθεσης, ώστε να μη διαλύεται η πόλη».