Skip to main content

Μπουτάρης: Θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή παραίτηση από Συνήγορο Δημότη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σκέφτεται να ζητήσει ακόμη και την ανάκληση του διορισμού του Συνηγόρου

του Δημήτρη Παπανίκου

Μετά το κλείσιμο της εκκρεμότητας με τους αντιδημάρχους, τα ονόματα των οποίων πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόκειται να ασχοληθεί και με το θέμα το οποίο προέκυψε με τον Συνήγορο του Δημότη και του Επιχειρηματία. Ο Γιάννης Μπουτάρης φέρεται να είναι σφόδρα ενοχλημένος εξαιτίας των επικρίσεων που διατύπωσε ο Απόστολος Αγγελόπουλος για την απόφαση του δημάρχου να αντικαταστήσει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Μπουτάρης σκέφτεται να ζητήσει ακόμη και την ανάκληση του διορισμού του Συνηγόρου αν και κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη συναίνεση των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς απαιτεί τη συναίνεση και της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εναλλακτικά να ζητήσει από τον κ. Αγγελόπουλο να προβεί σε δημόσια διορθωτική δήλωση, σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να του ζητήσει δημοσίως να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

«Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να παραιτηθώ», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Αγγελόπουλος. Τόνισε ότι ως πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει κρίσεις για τέτοια θέματα, όπως αυτό με την αλλαγή στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Συνήγορος του Δημότη και του Επιχειρηματία είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση του δημάρχου να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, ανεβάζοντας στο facebook το ακόλουθο σχόλιο: «Αν και λόγω της ιδιότητάς μου πρέπει να αποφεύγω οποιαδήποτε ανάμιξη στις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αναπάντεχη και αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μου απομάκρυνση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από 6 χρόνια επιτυχούς θητείας».

Συνεργάτες του δημάρχου δήλωσαν στη Voria.gr ότι “ακόμη και ο ίδιος ο κ. Αγγελόπουλος αναγνώρισε στο σχόλιό του ότι η δήλωσή του αυτή ήταν καθ' υπέρβαση του ρόλου του και ασύμβατη προς τη θεσμική ιδιότητά του”. Οι ίδιοι επιμένουν ότι έπειτα από αυτή τη δήλωση υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την παραμονή του κ. Αγγελόπουλου στη θέση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος ο Συνήγορος είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να δώσει λύση στο θέμα, είτε παραιτούμενος, είτε αναγνωρίζοντας δημοσίως το σφάλμα του.  

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες τριβές στις σχέσεις του δημάρχου με τον Συνήγορο του Δημότη και του Επιχειρηματία είχαν σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο όταν, έπειτα από απόφαση της διοίκησης του δήμου το γραφείο του κ. Αγγελόπουλου μετακινήθηκε από το δημαρχιακό μέγαρο στο κτήριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Δημοτική Αστυνομία. Κατά εκείνης της απόφασης είχε ταχθεί ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του είχε ζητήσει «να αποκατασταθεί το λάθος». Το θέμα είχε αποκτήσει διαστάσεις και είχε συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς, ωστόσο, να δοθεί τότε συνέχεια.