Skip to main content

Μπουτάρης σε κλιμάκιο της Κομισιόν: Τα αρχαία δεν εμποδίζουν το μετρό

Οι αρχαιότητες της Βενιζέλου δεν αποτελούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε κλιμάκια Κομισιόν και Ευρωβουλής.

Την απόλυτη αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης και να ολοκληρωθεί το έργο υπογράμμισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνάντηση που είχε με κλιμάκια της Κομισιόν και της Ευρωβουλής στο δημαρχείο.

«Το μετρό πρέπει να ολοκληρωθεί τόσο διότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται το μέσο μαζικής μετακίνησης όσο και επειδή η πόλη πρέπει να απαλλαγεί από τα τεράστια προβλήματα που προκαλούν στην καθημερινή λειτουργία της τα εργοτάξια του έργου», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σημείωσε ακόμη ακόμη ότι το έργο έχει ήδη προχωρήσει και δεν πρέπει να μείνει στη μέση, αντιθέτως μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς και πως οι αρχαιότητες της Βενιζέλου δεν αποτελούν εμπόδιο στην περάτωση του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου με τη δημιουργία μιας υπόγειας διάβασης και την παράλληλη δημιουργία της αρχαιολογικής πλάζα, αποδεσμεύει τον προϋπολογισμό για τις αρχαιότητες από εκείνον του Μετρό, αποδίδει στην κυκλοφορία τον άξονα της Εγνατίας και διευκολύνει την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής».

Τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Committee of Budgetary Control [CONT] of the European Parliament) και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission DG REGIO Greece - Cyprus) βρίσκονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών του μετρό.