Skip to main content

Μπουτάρης: Ξεφτίλα η κατάσταση με το No Border Camp στο ΑΠΘ

Η ανομία είναι κυρίαρχο στοιχείο στην Ελλάδα και για αυτό προτίμησαν τη χώρα μας οι No Borders για να κάνουν τις εκδηλώσεις τους.

Κατά της βίαιης έξωσης των «κατασκηνωτών» του No Border Camp, που παραμένουν εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τάχθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτηρίζοντας πάντως την κατάσταση «ξεφτίλα», σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ιδρυτή του κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη», Χάρη Θεοχάρη.

«Δεν ξεφτιλιστήκαμε τώρα, είναι πολλά χρόνια που είμαστε ξεφτιλισμένοι. Ειδικά στα θέματα των πανεπιστημίων υπάρχει η πιπίλα περί ασύλου. Άσυλο δεν θα πει ανομία. Ο λόγος που οι διοργανωτές του No Border Camp αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα και επέλεξαν τον πιο οργανωμένο πανεπιστημιακό χώρο της χώρας, αυτόν του ΑΠΘ, είναι γιατί η ανομία είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

«Η εισβολή αυθαίρετα στο Πανεπιστήμιο, το σπάσιμο της πόρτας της Φιλοσοφικής Σχολής είναι πέρα από κάθε λογική. Το βασικό στοιχείο συμπεριφοράς αυτών των ανθρώπων είναι η ανομία», συνέχισε, ενώ σχετικά με τη στάση που τηρεί η αστυνομία, δήλωσε πως «αντιλαμβάνομαι την θέση της αστυνομίας ότι αν δημιουργήσουν βίαιες καταστάσεις, βίαιη έξωση από το πανεπιστήμιο θα ξεχυθούν στην πόλη. Θα δημιουργηθούν επεισόδια. Η λογική είναι να το αφήσουμε να εκτονωθεί».