Skip to main content

Η Νιγηρία κέρδισε την Ισλανδία και έδωσε ελπίδες στον Μέσι (vid)

Οι Σούπερ Αετοί επικράτησαν με 2-0 επί της Ισλανδίας και έχουν ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Mundial, μαζί με την Αργεντινή.

Δια ποδός... Μούσα η Νιγηρία πήρε τους τρεις βαθμούς από την Ισλανδία στην Αρένα του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας επικρατώντας με 2-0, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου του Mundial.

Με τα δύο τέρματα του Νιγηριανού επιθετικού στο 49' και το 75', οι Σούπερ Αετοί μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς προκρίντια ακόμα κι αν φέρουν ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Αργεντινή.

Η νίκη των Αφρικανών δίνει πλέον και βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην Αργεντινή. Και τούτο διότι η ομάδα του Μέσι προκρίνεται στην επόμενη φάση σε περίπτωση που στην τελευταία αγωνιστική νικήσει τη Νιγηρία και η Ισλανδία χάσει ή φέρει ισοπαλία από την πρωτοπόρο Κροατία. Εάν η Ισλανδία κερδίσει, τότε θα προκύψει ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά των γκολ και στα άλλα κριτήρια ισοβαθμίας. 

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου (46' Εμπουέχι), Εντιντί, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Μούσα (85' Ιγκάλο), Ετέμπο (90' Ιβόμπι), Μίκελ, Μόουζες, Ιχεανάτσο, Ομερούο

Ισλανδία: (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάεβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον (65' Ίνγκασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Άρναρσον, Γκούναρσον (87' Σκούλασον), Μάγκνιουσον, Γκίσλαρσον, Μπέντβαρσον (71' Σιγκούρνταρσον)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Κροατία 6 (5-0)

Νιγηρία 3 (2-2)

Ισλανδία 1 (1-3)

Αργεντινή 1 (1-4)