Skip to main content

Mundial: Πειθαρχικές διαδικασίες από FIFA για Σακίρι και Χάκα

Οι δύο Ελβετοί διεθνείς πανηγύρισαν τα τέρματά τους στον αγώνα με τη Σερβία, την Παρασκευή, σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των Ελβετών, Χερντάν Σακίρι και Γκράνιτ Χάκα, ξεκίνησε η FIFA που εξετάζει τους πανηγυρισμούς των γκολ που σημείωσαν οι διεθνείς, κατά τη διάρκεια της νίκης επί της Σερβίας, το βράδυ της Παρασκευής.

Και οι δύο παίκτες γιόρτασαν τα τέρματά τους με τον σχηματισμό του αλβανικού αετού.

Η Σερβία έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας του Κοσόβου, του οποίου 1.8 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν κυρίως Αλβανοί.

Οι δύο παίκτες αρνήθηκαν ότι οι πανηγυρισμοί τους είχαν σχέση με πολιτική.

«Για μένα ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα», δήλωσε ο Χάκα. «Αυτή είναι μια νίκη για την οικογένειά μου, για την Ελβετία, την Αλβανία, το Κόσοβο. Η χειρονομία ήταν για όλους όσους με υποστήριξαν. Δεν απευθυνόταν στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα πραγματικά συναισθηματικό παιχνίδι», τόνισε.

Ο Σακίρι είπε: «Δεν έχει τίποτα να κάνει με την πολιτική, είναι για το ποδόσφαιρο».

Η FIFA, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε γνωστό επίσης ότι είχε επίσης κινήσει διαδικασία εναντίον της σερβικής ομοσπονδίας για πολιτικά και προσβλητικά μηνύματα από τους Σέρβους οπαδούς.

Έχει ξεκινήσει επίσης μια προκαταρκτική έρευνα της FIFA εναντίον του Σέρβου προπονητή Μλάντεν Κρστάιτς για «φερόμενες δηλώσεις που έγιναν μετά το ματς», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Κρστάις είπε στους Σέρβους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στην ομάδα του, θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη, από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία.