Skip to main content

Mundial: Στους «8» μετά από 24 χρόνια η Σουηδία, 1-0 την Ελβετία (vid)

Οι Σκανδιναβοί υπέταξαν τους «Νάτι» χάρις σε γκολ του Φόρσμπεργκ και στα προημιτελικά θα τεθούν αντιμέτωποι με την Κολομβία ή την Αγγλία

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Mundial πανηγυρίζει η Σουηδία που επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας στo «Saint Petersburg Stadium».

Πλέον το συγκρότημα του Γιάνε Άντερσον που πέρασε στους «8» για πρώτη φορά από το 1994 θα τεθούν αντιμέτωποι με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Κολομβία - Αγγλία (απόψε στις 21:00) το προσεχές Σάββατο και ώρα 17:00.

Το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Σκανδιναβών πέτυχε στο 66΄ο Έμιλ Φόρσμπεργκ όταν σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει στον Μάνουελ Ακάντζι αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα του Γιάν Ζόμερ.

Στο 90΄+ 3΄οι Σουηδοί ξεδίπλωσαν αντεπίθεση με τον Εμίλ Κραφτ να πασάρει στον Ισαάκ Τελίν και αυτόν στον Μάρτιν Όλσον που ερχόταν σαν τρέϊλερ και ο τελευταίος ανετράπη από τον Μίκαελ Λανγκ πριν βρεθεί απέναντι στον Γιάν Ζόμερ.

Αρχικά ο διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα καταλόγισε πέναλτι αποβάλλοντας τον Ελβετό μπακ αλλά εξετάζοντας τη φάση στο VAR πήρε πίσω την απόφαση καταλογίζοντας φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Όλα Τοιβόνεν που σούταρε δυνατά αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε με γροθιές ενώ ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Σλοβένου ρέφερι που επικύρωσε τη συνέχεια των Σουηδών στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Σουηδία (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (82' Κραφτ), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Σβένσον, Φόρσμπεργκ (82' Όλσον), Μπεργκ (90' Τέλιν), Τοϊβόνεν.

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λανγκ, Τζουρού, Ακάντζι, Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί (73' Σεφέροβιτς), Ζούμπερ (73' Εμπολό), Ντρμιτς.