Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάρει τη βίζα

«Παρά τα χρήματα που έχει πάρει και θα πάρει ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει με το θέμα της βίζας», σχολιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πάρει το θέμα της βίζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η Τουρκία έχει το σημερινό καθεστώς, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" .

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι εκβιάζει με τις ροές των προσφύγων την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε: "Παρά τα χρήματα που έχει πάρει και θα πάρει ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει με το θέμα της βίζας. Δεν μπορεί να πάρει τη βίζα. Ας είμαστε ειλικρινείς: Όσο έχει ένα τέτοιο καθεστώς, όσο η Τουρκία δεν είναι μια χώρα με πολιτική σταθερότητα, δεν μπορεί να πάρει τη βίζα. Εγώ βλέπω ότι ακόμη και οι τελευταίοι υπερασπιστές του πια στην Ευρώπη δεν μπορούν να τον υπερασπιστούν. Δεν μπορούν να υπερασπιστούν έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύεται ένα πραξικόπημα το οποίο δεν έγινε -και ευτυχώς δεν έγινε για να είμαστε ξεκάθαροι- για να κάνει ο ίδιος ένα νέο πραξικόπημα με ένα, αν θέλετε, δημοκρατικό κέλυφος, κυνηγώντας πάλι δημοσιογράφους, κυνηγώντας πολιτικούς αντιπάλους, κυνηγώντας Κούρδους".

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για "λαϊκισμό", με αφορμή τη διαμαρτυρία βουλευτών της από την Κρήτη για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί και παρατήρησε: "Η ΝΔ είναι τελικά υπέρ της δίκαιης κατανομής των προσφύγων σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, και όχι να κάνει μικρούς λαϊκισμούς για να απευθύνεται σε πιο συντηρητικά ακροατήρια, όπως έγινε προχθές στην Κρήτη; Να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά".

Σχετικά με τον διάλογο για την Κεντροαριστερά ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα και επισήμανε: "Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Θα ήταν πολύ θετικό να προχωρήσει η συνεργασία αυτή και με το Ποτάμι, όπως προχώρησε με τη Δημοκρατική Αριστερά, για να φτιαχτεί ένα μέτωπο απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και απέναντι στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη".