Skip to main content

Ν. Μαγνησίας: Δημοσιοποίηση του σχεδίου της ΚΥΑ

Την άμεση δημοσιοποίηση του Σχεδίου Κ.Υ.Α. για το φορέα διαχείρισης της Κάρλας ζητά ο νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, από την κ. Μπιρμπίλη.
Την άμεση δημοσιοποίηση του Σχεδίου Κ.Υ.Α. για το φορέα διαχείρισης της Κάρλας ζητά ο νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, με επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

 Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να ξεκινήσει ταχύτατα η διαβούλευση και η υποβολή προτάσεων από τους τοπικούς φορείς για το φορέα και να ακολουθήσει στη συνέχεια η υπογραφή της Κ.Υ.Α., προκειμένου να αποκτήσει εκτελεστική ισχύ ο φορέας. Ο κ. Παπατόλιας σημειώνει ότι, ενώ η κατασκευή του μεγάλου ταμιευτήρα των 150 εκ. κυβικών νερού έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2005, ακόμη και σήμερα καρκινοβατούν τα έργα  πλημμυρισμού της λίμνης, αλλά και η λειτουργία του φορέα που έχει συσταθεί από το 2003.

«Μετά από τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας με επικεφαλής τη Νομαρχία Μαγνησίας, ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διόρισε, μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, το Δ.Σ. του φορέα Διαχείρισης, το οποίο όμως μέχρι σήμερα αδυνατεί να λάβει έγκυρες αποφάσεις. Προβάλλει, λοιπόν, ως απόλυτα επιτακτική η ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες της διαβούλευσης που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της ΚΥΑ λειτουργίας του φορέα, ο οποίος πρέπει το συντομότερο δυνατό να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του στην παραλαβή και τη διαχείριση του έργου», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Παπατόλιας.