Skip to main content

Να διασωθεί το Ταμείο των Ναυτικών Πρακτόρων ζητεί ο ΗΑΤΤΑ

Να διασωθεί το Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.
Να διασωθεί το Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων και να έχει την ίδια μεταχείριση με άλλα επίσης υποδειγματικά ταμεία, όπως των νομικών, δημοσιογράφων, ιατρών, μηχανικών, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Λοβέρδο, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Με αφορμή τις συζητήσεις για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, ο ΗΑΤΤΑ επανήλθε με νεότερη επιστολή του, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, προς τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο για την επανεξέταση της ένταξης του ΤΑΝΠΥ στον ΟΑΕΕ.

«Το ΤΑΝΠΥ, ένα υποδειγματικό ταμείο», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, «υπέστη το διαχωρισμό των δύο κλάδων του (κύριας και επικουρικής ασφάλισης) και εντάχθηκε στον ΟΑΕΕ με τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του». Ο ΗΑΤΤΑ πρότεινε την συγκρότηση επιτροπής για να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο με στόχο την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και τη βιωσιμότητα του ταμείου.

Όπως αναφέρει ο HATTA, το ΤΑΝΠΥ έχει σοβαρά αποθεματικά (170 εκατ. ευρώ), ιδανική αναλογία εργαζομένων / συνταξιούχων (6/1), με θετικούς ισολογισμούς από την ίδρυσή του.