Skip to main content

Να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση Novartis, ζητά ο Βορίδης

Aπευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ τόνισε να μην κρυφτούν πίσω από νομικούς τακτικισμούς.

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε ενόψει της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης που είναι και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ανέφερε ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως, προκειμένου, όπως είπε, «αφ’ενός να αποκαλυφθεί η έκταση και το μέγεθος του ζητήματος εκεί που πραγματικά υπάρχει, αλλά και ταυτόχρονα να αποκαλυφθεί η σκευωρία από κυβερνητικής πλευράς με την κατασκευή δήθεν υπόπτων».

Για να γίνει αυτό πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. θα πρέπει η επιτροπή να ασκήσει πλήρως τις αρμοδιότητές της, να εξετάσει μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και τους προστατευόμενους και να μην «αφεθούν να σπιλώνονται, με κατασκευασμένες μαρτυρίες αγνώστων μαρτύρων, πολιτικοί οι οποίοι είναι γνωστό ότι ενόχλησαν την Κυβέρνηση».

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Βόριδης τόνισε «να μην κρυφτούν πίσω από νομικούς τακτικισμούς», αλλά να αφήσουν να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να ασκήσει πλήρως η Βουλή τα καθήκοντά της.