Skip to main content

Να δοκιμαστεί στην πράξη η ιδέα του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου επιθυμεί ο Φιγιόν

Να δοκιμαστεί γρήγορα στην πράξη η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, για να συνδράμει κράτη-μέλη της ΕΕ αντιμέτωπα με δημοσιονομικές δυσχέρειες, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα, επιθυμεί ο πρωθυπο
Να δοκιμαστεί γρήγορα στην πράξη η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, για να συνδράμει κράτη-μέλη της ΕΕ αντιμέτωπα με δημοσιονομικές δυσχέρειες, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα, επιθυμεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

«Κηρύσσεται δημόσιος διάλογος για το ζήτημα αυτό, εδώ στη Γερμανία», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ.

«Όμως γρήγορα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη αυτή η ιδέα, για να συμπληρωθούν τα διαθέσιμα μέσα στην ευρωζώνη και τα οποία μπορεί να χρησιμεύουν, όταν ανακύπτουν δημοσιονομικές δυσχέρειες, που όμως τελικά απολήγουν σε μία οικονομική σταθερότητα», συνέχισε ο κ. Φιγιόν.

«Αποσαφηνίζω ότι πρόκειται για μία ιδέα αποδεκτή (από τη Γαλλία), μόνον εάν τα κράτη που έχουν τις δημοσιονομικές δυσχέρειες κάνουν, παράλληλα, όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για να λυθούν δομικά τους προβλήματα και να βελτιωθούν οι εθνικοί λογαριασμοί τους», υπογράμμισε.

«Γενικά, εάν συσταθούν από τα μέλη της ΕΕ χρήσιμα εργαλεία, για να διευκολυνθεί τρίτο κράτος στις (οικονομικές) δυσκολίες του, τούτο θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Γάλλος πρωθυπουργός.