Skip to main content

Να κηρυχθεί η περιοχή των Τεμπών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή των Τεμπών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν δεκάδες επαγγελματίες των παραλίων των νομών Λάρισας και Πιερίας καθώς και της κοινότητας Αμπελακίων.
Να κηρυχθεί η ευρύτερη περιοχή των Τεμπών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν δεκάδες επαγγελματίες των παραλίων των νομών Λάρισας και Πιερίας καθώς και της κοινότητας Αμπελακίων. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, κ. Λούκας Κατσέλη, με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής των επαγγελματιών που έχουν πληγεί οικονομικά από τον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών.

Η υπουργός έλαβε υπόμνημα των επιχειρηματιών με το οποίο ζητείται να αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πολιτεία για την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του δρόμου στην κοιλάδα των Τεμπών, για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς και για την χρήση του παραλιακού οδικού άξονα και από τα λεωφορεία. Το εν λόγω υπόμνημα στάλθηκε και στο υπουργείο Υποδομών.
 
Οι επαγγελματίες των δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου, Λιτοχώρου και της κοινότητας Αμπελακίων προειδοποιούν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμούς παρακαμπτηρίων δρόμων, εάν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της στήριξης των επιχειρήσεών τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν και «πάγωμα» των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες για το διάστημα που η κοιλάδα των Τεμπών παραμένει απροσπέλαστη. Υπενθυμίζουν δε, στο υπόμνημά τους, ότι οι αφίξεις επισκεπτών στα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας έχουν μειωθεί δραματικά, κάθε είδους τουριστική δραστηριότητα έχει μηδενιστεί ενώ οι απολύσεις εργαζομένων βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και οι προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο είναι απογοητευτικές.