Skip to main content

Την έδρα της αντιπροεδρίας ζητά από τον Δημ.Καμμένο ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως δεν θα επιτρέψει να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις

Δημόσια έκκληση προς τον Δημήτρη Καμμένο προκειμένου να παραδώσει την έδρα της αντιπροεδρίας του κοινοβουλίου απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εξηγώντας πως η πολιτικοποίηση ενός καθαρά κανονιστικού ζητήματος θα πλήξει το κύρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις. Το ζήτημα του κ. Καμμένου είναι οφθαλμοφανώς κανονιστικού τύπου. Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος».

«Δεν ασκώ εκβιασμό αλλά πίεση» επεσήμανε σε άλλο σημείο ο κ. Βούτσης σε μια ακόμα απόπειρα να πείσει τον κ. Καμμένο να παραδώσει την έδρα και να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής.

«Ο κ. Καμμένος μου είχε στείλει μήνυμα λίγο πριν φύγω για Κίνα και με διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί. Είχα καθησυχάσει καθώς και ο ίδιος κατανοεί ότι δεν μπορεί ως ανεξάρτητος να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «τελικά για λόγους που εξήγησε στην τηλεόραση αποφάσισε να περιμένει την πρόταση μομφής. Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή για ένα κανονιστικό ζήτημα να κάνει μια ολόκληρη διαδικασία που θα ανασύρει πολιτικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο του αντιπροέδρου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος μετά την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ είχε ενημερώσει το προεδρείο του κοινοβουλίου πως θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες. Ωστόσο, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η προκλητική συμπεριφορά των πρώην συναδέλφων του στους ΑΝΕΛ τον ανάγκασαν να αναθεωρήσει με αποτέλεσμα να τους καλεί να του καταθέσουν πρόταση μομφής. «Δεν θα τους κάνω την χάρη. Ας μου κάνουν μομφή και ας έρθουν στην Βουλή να εξηγήσουν ότι με διέγραψαν και πως ζητούν την αποπομπή μου γιατί διαφώνησα με την συμφωνία για το "Σκοπιανό"» φέρεται να λέει σε συνομιλητές του.