Skip to main content

Να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ ζητεί ο Μπουρούσης

Σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες ζήτησε να υποβληθεί ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες ζήτησε να υποβληθεί ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη, στην οποία ζητάει από τον ισχυρό άνδρα της Καβάλας να τον προμηθεύσει με το φάρμακό του.

Μάλιστα σε δήλωσή του ο αθλητής τονίζει ότι αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος, προσωπικά και επαγγελματικά, ενώ υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Γιάννης Μπουρούσης, αντιδρώντας άμεσα στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, ζήτησαν από κοινού και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τον έλεγχο αντιντόπινγκ του παίκτη από το ΕΣΚΑΝ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Η δήλωση του Γιάννη Μπουρούση

«Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος, προσωπικά και επαγγελματικά, από την άδικη εμπλοκή του ονόματός μου σε δήθεν χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και από την παράνομη αξιοποίηση σε βάρος μου μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, η οποία δεν με αφορά καθοιονδήποτε τρόπο.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες, αφού κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον επαγγελματισμό και την ηθική μου. Άλλωστε, αυτό έχει αποδειχθεί από συνεχείς και πολλούς ελέγχους, στους οποίους έχω υποβληθεί από την αρχή της καριέρας μου. Σήμερα κιόλας κατέθεσα αίτηση προς την Ε.Ο.Κ. να υποβληθώ στις απαραίτητες εξετάσεις και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των ελληνικών και διεθνών αρχών για οποιοδήποτε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Eπιπλέον, είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσέλθω ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αποδείξω ότι όσα ελέχθησαν, παρερμηνεύθηκαν και ότι ποτέ δεν έχω εμπλακεί σε συνομιλίες και συναλλαγές που αφορούν παράνομες ουσίες.

Πιστεύω, τέλος, ότι έχω αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία μου, σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, ότι τιμώ την ιστορική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τους φιλάθλους και τη Διοίκησή της, γεγονός που δεν μπορεί να ακυρωθεί από την παράνομη, ως προς εμένα, δημοσιοποίηση μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας. Ωστόσο, θεωρώ τίμιο και σωστό να ζητήσω συγγνώμη, σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι εθίγησαν».